Визи за Китай

Начало > Визи за КитайЕднократно влизане Туристическа или Бизнес виза

виза до 1 месец престой'

Време за изготвяне

8 работни дни

S7 предлага индивидуални и групови туристически пакети за КИТАЙ, посещения на Есенен и Пролетен панаир в Гуанджоу, резервация на хотели, трансфери и сититурове, които клиентите могат да изберат по цена, клас хотел, продължителност на престой и дестинация и резервират в офис на S7 или ONLINE.

Индивидуалния туристически пакет по маршрут и ваучер се изготвя до 4 дни от датата на запитване и включва самолетни билети, трансфери, избор клас хотелско настаняване в 3*, 4* или 5 * BB, HB или ALL и сититурове.

S7 носи отговорност за правилното и прецизно оформяне на документите, спазване на срокове

за подаване и получаване, както и за доставка по желания от клиента начин.

За улеснение на клиенти от страната документите (паспорт, снимка, такси и др.)

се изпращат към нас по куриер.

Визовата услуга включва:

- оформяне на пакета документи ( заявление, визова анкета )

- резервация за самолетен билет

- внасянето му в Консулски Отдел към Посолството на страната, за която пътувате

- получаването на паспорта с вече положената виза

Визовата услуга не включва:

- такса на Посолството издаващо визата /80 USD/

- резервация хотел, трансфер, туристическа програма и др.

- ДДС

В случай на забавяне процедурата от страна на емиграционни власти на Kитай, S7 не поема отговорност.

Китай е една от най-предпочитаните дестинации за посещение. И няма съмнение – освен икономически могъща, Китайската Народна Република е и движеща сила в сферата на развлекателния, религиозния и бизнес туризъм. Културното и наследство е неописуемо голямо и почти всички от тези забележителности датират от хиляди години. Най-известната и може би най-старата забележителност е Великата китайска стена. Постройката датира от 3-ти век преди н.е. и е служела за отбранително съоръжение. Други символи на многобройните династии, оставили следи след себе си, са Теракотената армия, Забраненият град, Дворците и храмовете в планината Вуданг, планинския курорт Шенгде и още много, много други. Манистирът ‘Шаолин’ е символ на будизма и природата в страната (в превод шаолин означава ‘храм в гората на планината Шаоши’). Друго природно и религиозно наследство са така известните Каменни пещери Могао. Колкото и да изброяваме е трудно да споменем всички забележителности, камо ли да ги опишем. Но Китай не изобилства само от архаични паметници на културата. В републиката се намират и едни от най-големите фестивали, като може би най-известният е празникът на фенерите. В този ден хората украсяват домовете си с различни по големина и форма фенери, организират шествия, пускат фойерверки. Народът вярва, че драконите и лъвовете са символи на късмет, за това акробати се обличат в костюми като лъвове и скачат над тълпата, а самия парад предвождат 20-тина души, наставляващи огромен дракон, направен от бамбук, коприна и хартия. За зараждането на празника има различни легенди и не е уточнено как е възникнал, но това не пречи на хората да се забавляват, а туристите да се чувстват като част от китайските обичаи. Друга много важна точка от посещението на Китай е храната. Китайската кухня е известна по цял свят, не говорим само за превъзходния пържен ориз, прочутата патица по пекински и оризовите спагети със зелечуци. Не – в тази кухня китайците много строго спазват определени принципи на съчетаване на продуктите. Дели се на 8 главни типа според региона, подправките и начина на приготвяне. Ястията са разнообразни, с невероятни съчетания от вкусове и към тях често се добавят най-различни специфични сосове, като най-известният е соевият сос.

Китайската Народна Република не е богата само на величествени монументи от миналото, невероятни гледки, красива природа и многовидова кухня. Страната е и център на урбанизацията, технологиите и иновациите. В Китай се намира и най-голямата сграда в света (1,7 млн.кв.м.) – търговски център с аквапарк, кино и множество бутици и изградено изкуствено слънце.