Визи за Русия

Начало > Визи за Русия


Виза за Русия еднократно посещение - Туристическая виза:

Време за изготвяне

10-12 дни

4-6 дни

3 дни

Виза за Русия с дългосрочен престой - Деловая виза:
Бизнес виза за Русия24 дни

10 дни

Многократно влизане в Русия в рамките на 12 месеца 24 дни

10 дни

с право на престой до 180 дни

Еднократно влизане в Русия виза 90 дни престой 24 дни

10 дни

Двукратно влизане в Русия виза 90 дни престой  24 дни

10 дни

Необходими документи за Руска виза.

Можете да видите и общи положения за Визи в Русия на Посолство на Руска Федерация в България:

- паспорт с 6 месечна валидност

- снимка паспортен формат

- платена такса в S7

- медицинска застраховка за чужбина с покритие 30 000 евро

* За Руска виза с многократно влизане в страната в рамките на 12 месеца е необходимо да отговаряте на следните условия:

1. Да сте посетили Русия през последните 12 месеца

2. Да имате медицинска застраховка за чужбина с покритие 30 000 евро

При подаване на документите за виза във визовата секция на консулския отдел от S7, заявителят е длъжен да донесе необходимите документи: задграничен паспорт (с минимум 2 чисти страници), цветна снимка с размер 3,5x4,5, копие на първата страница на паспорта и медицинска застраховка. S7 предлага медицинска застраховка ''Assistance'', която се заплаща на адреса на агенцията, или по банков път.

Независимо от повода на пътуването, било то с туристически или бизнес причини, обучение или лечение, посещението на Русия предполага наличието на виза. От 15 юни 2013г. започна приемът на електронни формуляри за визови анкети, които се попълват в сайта на Посолството на Русия.

Русия е най-новият избор за туристическа дестинация. За последните 3 години Федерацията се е развила главоломно в тази област – увеличила е вътрешния си туристически поток със средно 10%, което означава, че е била посетена от 35 млн. души за една година. Страната се превръща в символ на лукса и разкоша, а природните и забележителности могат да привлекат всеки търсач на спиращи дъха гледки и пейзажи – Байкал, Седемте гиганта на Урал, някои живописни градчета в подмосковието и др. За любителите на естетиката и културата Русия притежава изобилен арсенал от предложения, като например Кремъл и Червения площат, музеите ''Ермитаж'' и ''А. С. Пушкин'', Екатеринския дворец и катедралата ‘Св. Василий Блажени’ и още много други. За тези, които предпочитат развлеченията и нощния живот, големите градове предлагат голям избор от нощни клубове и барове, а в Москва се намира музеят на водката.